Inventarisatie

In een uitgebreid gesprek worden uw wensen en het perceel geïnventariseerd. Aan de hand van een vragenlijst bespreken we de functies die de tuin moet bieden en met behulp van voorbeeldfoto’s wordt de te realiseren sfeer bepaald. Ook worden alle relevante elementen in uw tuin opgemeten. Al deze informatie vormt de basis voor het tuinontwerp.

Tuinontwerp

Op grond van de inventarisatie wordt een tuinontwerp opgesteld. In de ontwerptekening wordt weergegeven hoe de tuinruimte wordt ingedeeld en in welke vorm.  Het tuinontwerp wordt gemaakt met een geavanceerd 3D ontwerpprogramma. De 3D beleving geeft u de mogelijkheid om een virtuele rondwandeling te maken door uw toekomstige tuin. U krijgt dus een uitstekend beeld hoe uw tuin eruit komt te zien. Tevens wordt een mondelinge toelichting op het plan gegeven. 

Beplantingsplan

Indien u akkoord gaat met het (eventueel aangepaste) ontwerp kan een beplantingsplan met toelichting volgen. In het beplantingsplan wordt de locatie van de plantvakken aangegeven, de plantsoorten en de aantallen. Ook ontvangt u een beschrijvende plantenlijst met alle kenmerken van uw planten, zoals bloeikleur, bloeitijd, bladkleur, hoogte, en alle overige gegevens die van toepassing zijn.

Tuinaanleg

Met behulp van deze plannen kan uw tuin worden aangelegd door uzelf of derden. Indien gewenst kunt u de kosten spreiden door de aanleg gefaseerd uit te voeren. Naast aanleg in eigen beheer behoort begeleiding door mij tot de mogelijkheden. Op deze wijze kan het hele traject van ontwerp tot en met uitvoering in één hand blijven, hetgeen de   kwaliteit van het werk ten goede komt.